Ασφαλίστε καλύτερα το αυτοκίνητο σας σε 4 βήματα

Για τους περισσότερους από εμάς το αυτοκίνητο είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Για την αγορά, τη συντήρηση αλλά και την καθημερινή του φροντίδα αφιερώνουμε χρόνο και χρήματα. Και είναι λογικό αφού περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό, και θέλουμε να μετακινούμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ευχάριστα και με ΑΣΦΑΛEIA.

Όταν όμως φτάσει η στιγμή να αποφασίσουμε για την ασφάλισή του, τα πράγματα γίνονται διαφορετικά. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία μας, ασχολούμαστε λίγα μόλις λεπτά για να ενημερωθούμε επιγραμματικά και τις πιο πολλές φορές μοναδικό μας κριτήριο είναι το φθηνό ασφάλιστρο. Με αυτή την πρακτική όμως, βρισκόμαστε αρκετές φορές μπροστά σε … δυσάρεστες εκπλήξεις που προκαλούν κόπο και έξοδα.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε σχετικά εύκολα, να οδηγηθείτε σε καλύτερη επιλογή:

Βήμα 1ο: Επιλέξτε καλύψεις με βάση τις ανάγκες σας.

Πέραν του γεγονότος ότι η πλήρης κάλυψη είναι η σωστότερη επιλογή, οι υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις που παρέχουν τα περισσότερα βασικά προγράμματα αποτελούν μια καλή βάση για το συμβόλαιό σας. Από ΄κει και πέρα όμως, ο καθένας μας θα πρέπει να διασφαλίζεται ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες του. Για παράδειγμα η επιλογή της Οδικής Βοήθειας, μπορεί να μην είναι επιβεβλημένη επιλογή για κάποιον που μετακινεί το όχημά του σποραδικά και κοντά στην κατοικία του, είναι όμως πιθανότατα απαραίτητη για αυτόν που κάνει συχνά μακρινά ταξίδια. 

Βήμα 2ο: Κάντε έρευνα αγοράς με βάση τις καλύψεις που αποφασίσατε.

Αφού καταλήξετε σχετικά με τις καλύψεις και τις ιεραρχήσετε, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά και θα σας προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό τιμής/καλύψεων ώστε να διασφαλιστούν οι ανάγκες σας. Αν και η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι πλέον λόγω του διαδικτύου εύκολη, η συμβουλή του ασφαλιστή σας θα φανεί πολύτιμη σχετικά με το πρόγραμμα και την εταιρεία που θα επιλέξετε τελικά.

Βήμα 3ο: Εξετάστε πιθανές πρόσθετες παροχές.

Αν και υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν συνδυαστικές εκπτώσεις, δωρεάν παροχές ή/και προνομιακές καλύψεις, οι ασφαλισμένοι δεν φαίνεται να το λαμβάνουν συχνά υπ΄ όψιν τους. Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που με την ασφάλιση του οχήματος, σας δίνουν δωρεάν ή και με σημαντικές εκπτώσεις προνόμια όπως, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εκπτώσεις για εργασίες σχετικές με το αυτοκίνητό σας, εκπτώσεις σε απαραίτητα καταναλωτικά είδη, ακόμα και καλύτερες τιμές για την ασφάλιση του σπιτιού σας. Αν εξετάσετε το κόστος που θα έπρεπε να επιβαρυνθείτε για αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, μπορεί να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι φαινομενικά ακριβότερα προγράμματα, είναι στην πραγματικότητα πιο οικονομικά. 

Βήμα 4ο: Πριν "αγοράσετε" συμβόλαιο διαβάστε τους όρους.

Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας, για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφάλισης, ώστε να γνωρίζετε πως θα αποζημιωθείτε σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και να αποφύγετε παγίδες από "ψιλά γράμματα". 

Έτσι λοιπόν, με ορθή αξιολόγηση των αναγκών, ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, και επιλογή αξιόπιστης εταιρείας – συνεργάτη, θα μπορέσετε να πάρετε τη σωστή απόφαση για ξένοιαστες, ασφαλείς διαδρομές.