Στο κενό ο εναγκαλισμός της Barbie από τους Transformers

Στο κενό ο εναγκαλισμός της Barbie από τους Transformers

Η Hasbro δεν απάντησε στο αίτημα των μέσων ενημέρωσης να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ η Mattel αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει

Στο κενό έπεσε η τελευταία προσέγγιση εξαγοράς της Hasbro από τη Mattel, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, οι οποίες έκαναν λόγο για αδυναμία να βρεθεί κοινό σημείο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εταιρειών παιχνιδιών στον κόσμο.

Η Hasbro έχει στο χαρτοφυλάκιό της, μάρκες όπως το Nerf, τους Transformers και το My Little Pony. Η Mattel από την πλευρά της κατασκευάζει τις κούκλες Barbie και American Girl, καθώς και τα παιχνίδια Fisher-Price και Hot Wheels.

Η απόρριψη της πρότασης από την πλευρά της Mattel δείχνει ότι η Margaret Georgiades, η οποία ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το Φεβρουάριο, επιδιώκει να οδηγήσει σε σκληρό παζάρι τις διαπραγματεύσεις με τη Hasbro, ακόμα κι αν η Mattel έχει υποαποδώσει κατά το τελευταίο έτος.

Η Mattel ενημέρωσε τη Hasbro ότι η πρότασή της υποτιμά την εταιρεία και δεν λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες των ρυθμιστικών αρχών να απορρίψουν τη σύγκλιση των δύο πλευρών, με επιχείρημα ενδεχόμενη αντιμονοπωλιακή πολιτική, δήλωσαν οι ίδιες πηγές στο CNBC.

Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, ποιους όρους πρότεινε η Hasbro, ενώ δεν είναι σαφές εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχιστoύν. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι οι δύο εταιρείες έχουν συμμετάσχει σε πολλαπλούς γύρους διαπραγματεύσεων τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η Hasbro δεν απάντησε στο αίτημα των μέσων ενημέρωσης να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ η Mattel αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.