H DANONE πληρώνει 7,2 εκατ. ευρώ για διαφημιστική καμπάνια στη Ρωσία

H DANONE πληρώνει 7,2 εκατ. ευρώ για διαφημιστική καμπάνια στη Ρωσία

Εμπορεύεται γαλακτοκομικά προϊόντα υπό το σήμα Prostokvachino

Ο γαλλικός αγροτοδιατροφικός όμιλος Danone θα καταβάλει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ σε ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων προκειμένου να χρησιμοποιήσει σοβιετικά καλτ κινούμενα σχέδια για ένα από τα σήματά του στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Πολιτισμού.

Η Danone εμπορεύεται γαλακτοκομικά προϊόντα υπό το σήμα Prostokvachino, ο ήρωας της οποίας, ένας γάτος που φοράει πουλόβερ με μπλε και άσπρες ρίγες, φιγουράρει στα μπουκάλια γάλατος. Η χρήση των δικαιωμάτων αυτών βρισκόταν στο επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα στα κινηματογραφικά στούντιο Soyouzmoultfilm και τον γαλλικό όμιλο, έως την υπογραφή τον Μάιο μιας συμφωνίας, οι οικονομικές λεπτομέρειες της οποίας δεν είχαν γίνει γνωστές.

«Τα στούντιο της Soyouzmoultfilm θα λάβουν 500 εκατομμύρια ρούβλια (7,2 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) σε τρία χρόνια» από την Danone, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πρόκειται «πιθανόν για τη μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους», υπογράμμισε.

Μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας η Danone χρησιμοποιούσε «δωρεάν» την εικόνα του ήρωα των κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τον Μεντίνσκι.

Ο υπουργός Πολιτισμού είχε δηλώσει τον Ιούνιο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πως το ποσό που καταβλήθηκε από την Danone προοριζόταν για να καλύψει τα δικαιώματα χρήσης αλλά και για να χρηματοδοτήσει το γύρισμα των νέων επεισοδίων του «Prostokvachino».

Τα κρατικά κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων Soyouzmoultfilm παρήγαγαν ταινίες καλτ κινουμένων σχεδίων με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενεές γενεών Ρώσων. Τα δικαιώματα για αυτά τα κινούμενα σχέδια πωλούνταν όσο όσο μέσα στο χάος που επικρατούσε τη δεκαετία του 1990.

Ο Μεντίνσκι επέμεινε πως οι αρχές «θα συνεχίσουν την εργασία για να ανακτήσουν τα δικαιώματα αυτά γιατί η εταιρεία Soyouzmoultfilm τα είχε παραχωρήσει δεξιά και αριστερά».