Πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για ελληνική βιομηχανία

Πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για ελληνική βιομηχανία

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερα από 900 άτομα

Πιστοποίηση για την είσοδό της στην Αμερική έλαβε η Pharmathen, καθώς ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), έδωσε πιστοποίηση για το εργοστάσιο της εταιρείας στις Σάπες Ροδόπης.

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων επιθεώρησε τον προηγούμενο μήνα το εργοστάσιο σε μία σειρά από παραμέτρους ποιότητας και ασφάλειας για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων, τόσο στερεές μορφές (ταμπλέτες και κάψουλες), όσο και ενέσιμα φάρμακα. Η επιθεώρηση ήταν επιτυχής και επιβεβαιώθηκε ότι όλες οι γραμμές παραγωγής πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, ως ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας ισχυρή θέση στον τομέα των γενόσημων (generics) ιδιοσκευασμάτων. Με τρία τελευταίας τεχνολογίας ερευνητικά εργαστήρια και δύο παραγωγικές μονάδες, η Pharmathen είναι μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία με δραστηριότητες που εκτείνονται από την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων έως και τη διανομή τους.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερα από 900 άτομα, τα οποία εργάζονται στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), παραγωγής και διανομής των φαρμάκων σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της ΕΕ, έχουν χορηγηθεί δικαιώματα διανομής στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά.