Πρόταση εξαγοράς της Hasbro στη Μattel φέρνει τη Barbie κοντά στους Transformers

Πρόταση εξαγοράς της Hasbro στη Μattel  φέρνει τη Barbie κοντά στους Transformers

Η προσφορά πραγματοποιείται τη στιγμή που η βιομηχανία παιχνιδιών βρίσκεται σε φάση βαθιάς αλλαγής

Ο γίγαντας των παιχνιδιών Hasbro έχει προσεγγίσει τη Mattel για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal την Παρασκευή, μια συμφωνία που θα μπορούσε να φέρει μάρκες όπως η Barbie και οι Transformers κάτω από την ίδια στέγη.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η προσέγγιση έγινε πρόσφατα, αν και οι όροι ήταν ασαφείς και μια συμφωνία εξακολουθεί να μην μπορεί να υλοποιηθεί. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη τους δύο μεγαλύτερους toymakers στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προσφορά πραγματοποιείται τη στιγμή που η βιομηχανία παιχνιδιών βρίσκεται σε φάση βαθιάς αλλαγής. Η κατάθεση πτώχευσης της Toys R Us, του γίγαντα παιδιών παιχνιδιών, έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη βιομηχανία παιχνιδιών.

Οι μετοχές της Mattel, οι οποίες πήραν ανάσα, εν μέσω αδύναμων αποτελεσμάτων πωλήσεων, σημείωσαν άνοδο κατά περισσότερο από 20% στις συναλλαγές. Αντίστοιχα οι μετοχές της Hasbro σημείωσαν άνοδο άνω του 2%. Η Mattel έχει αγοραία αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Hasbro έχει αξία περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hasbro έχει στο χαρτοφυλάκιό της, μάρκες όπως το Nerf, τους Transformers και το My Little Pony. Η Mattel από την πλευρά της κατασκευάζει τις κούκλες Barbie και American Girl, καθώς και τα παιχνίδια Fisher-Price και Hot Wheels.

Και οι δύο εταιρείες απέρριψαν το αίτημα του CNBC για σχόλια.