Ελληνικό φάρμακο μπαίνει σε 30 χώρες του κόσμου

Ελληνικό φάρμακο μπαίνει σε 30 χώρες του κόσμου

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες

Σε 30 χώρες μπαίνει η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Γερολυμάτος International AEBE, με την αγορά από την πολυεθνική GlaxoSmithKline (GSK), των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για το φαρμακευτικό προϊόν Tamarine.

Η εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος αφορά στην αγορά της Ιταλίας, ενώ η εταιρεία θα μπορεί να διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα σε ακόμα 30 χώρες.

Το Tamarine είναι φαρμακευτική μαρμελάδα για τη δυσκοιλιότητα, η οποία παράγεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μενίδι και διανέμεται τα τελευταία 30 χρόνια στην ελληνική αγορά. Πρόκειται προϊόν φυτικής προέλευσης για χρήση σε περιπτώσεις περιστασιακής δυσκοιλιότητας σε μορφή μαρμελάδας φρούτων (μήλου & δαμάσκηνου) και περιέχει το φυτικό δραστικό συστατικό Senna Leaf Powder.

Το προφίλ της εταιρείας

Η Γερολυμάτος International εστιάζεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις τόσο των δικών της προϊόντων καθώς και προϊόντων συνεργατών της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών εταιριών και τοπικών διανομέων, καθιστώντας τα προϊόντα της διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από τις διεθνείς αγορές, η Γερολυμάτος International διαθέτει τέσσερεις διακριτούς κλάδους δραστηριότητας. Συγκεκριμένα διαθέτει κλάδο μη συνταγογραφούμενων προϊόντων υγείας (OTC), κλάδο οπτικών (Optics), κλάδο κτηνιατρικών (Vet), καθώς επίσης και κλάδο υπηρεσιών Logistics.

Τα οικονομικά μεγέθη της Γερολυμάτος ΑΕΒΕ

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης κατά την τελευταία οικονομική χρήση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2016 ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ έναντι 28,7 εκατ. ευρώ ευρώ στη χρήση 2015, αυξημένος κατά 4,65%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν για την χρήση 2016 σε κέρδη 673 χιλ. ευρώ για τον Όμιλο, έναντι 297 χιλ. ευρώ της χρήσης 2015.