Η Sainsbury’s περικόπτει 1.000 θέσεις για να κερδίσει 500 εκατ. στερλίνες

Η Sainsbury’s περικόπτει 1.000 θέσεις για να κερδίσει 500 εκατ. στερλίνες

Το πλάνο τριετίας της βρετανικής αλυσίδας

Mία ακόμα μεγάλη αλυσίδα, η οποία προχωράει σε περικοπές το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η βρετανική Sainsbury’s. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράει σε πρόγραμμα για την εξοικονόμηση 500 εκατ. στερλινών, με σκοπό την περικοπή 1.000 θέσεων head office.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού η Sainsbury's έχει ζητήσει τη συμβολή της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, McKinsey. Σύμφωνα με το Guardian, όλες οι μεγάλες αλυσίδες ουπερμάρκετ στη Βρετανία έχουν ανακοινώσει περικοπές τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ανταγωνιστούν τους ραγδαία αναπτυσσόμενους αντιπάλους χαμηλού κόστους Aldi και Lidl.

Το Μάρτιο, η Sainsbury’s ανέφερε πως μειώνει 400 θέσεις εργασίας σε καταστήματα, καθώς και ότι άλλοι 4.000 εργαζόμενοι θα υποστούν αλλαγές στα ωράρια, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διαχειριστεί τα σουπερμάρκετ της με πιο φθηνό τρόπο. Οι αλλαγές αυτές περιλάμβαναν την εξάλειψη της νυχτερινής βάρδιας σε 140 σουπερμάρκετ.

Η Sainsbury’s πρόκειται να φτάσει στο τέλος ενός τριετούς προγράμματος εξοικονόμησης 500 εκατ. στερλινών το Μάρτιο του 2018, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος Mike Coupe έχει αναφέρει πως η εταιρία μετά θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομήσει και πάλι το ίδιο ποσό.

Σύμφωνα με τον Sunday Telegraph, η εταιρία θα επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των απωλειών τον επόμενο μήνα. Η εφημερίδα μετέδωσε ότι στοχοποιούνται εργαζόμενοι στα τμήματα ανθρωπίνων πόρων και εκπαίδευσης προσωπικού.

«Δεν σχολιάζουμε εικασίες και πάντα θα κάνουμε ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας πρώτα στους συναδέλφους μας», απάντησε πάντως η Sainsbury’s σύμφωνα με τον Guardian.