Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της Νίκας για την ενίσχυση της εταιρείας

Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της Νίκας για την ενίσχυση της εταιρείας

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της Givenrise

Σε μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της «Νίκας» που κατέχει προτίθεται να προχωρήσει τον φετινό Δεκέμβριο η Givenrise Investments Limited (συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου), παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν ημερομηνία λήξης έως και το 2037. Με αυτό τον τρόπο, ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας επιδιώκει να ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάζονται στο πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της Givenrise που αφορά την εξαγορά των λοιπών μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλαντοβιομηχανίας, ήτοι του 10,26%.

Σημειώνεται ότι η Givenrise κατέχει συνολικά 12.000.000 μετατρέψιμες ομολογίες της «Νίκας». Ο λόγος μετατροπής των εν λόγω ομολογιών έχει οριστεί σε 1 ομολογία για 3,3333333 κοινές μετοχές της «Νίκας» και η τιμή μετατροπής σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Τούτο σημαίνει ότι η Givenrise μέσω της μετατροπής των ομολογιών θα αποκτήσει περίπου 40.000.000 μετοχές. Την ίδια ώρα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επιχειρηματικό σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το 2015 αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας μιας εκ των θυγατρικών της στο εξωτερικό και δη στη Βουλγαρία. Ετσι, λοιπόν, η νέα προσπάθεια ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της αλλαντοβιομηχανίας ξεκίνησε με την είσοδο των προϊόντων της στην αγορά της Κύπρου, ενώ διερευνάται η είσοδος των προϊόντων της και στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της επόμενης ημέρας για τη «Νίκας» περιλαμβάνει ακόμη επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στη βελτίωση της ποιότητας των ήδη παραγόμενων προϊόντων, στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής των προϊόντων στην Ελλάδα, αξιοποιώντας εξειδικευμένα δίκτυα διανομής ανά κανάλι.