Πάνω από 33.500 νέα ελληνικά προϊόντα δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017

Πάνω από 33.500 νέα ελληνικά προϊόντα δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017

Τα νέα προϊόντα με το barcode 520

Παρά το δύσκολο ελληνικό περιβάλλον, οι ελληνικές εταιρείες συνεχίζουν να παράγουν, ποντάροντας στα νέα και ποιοτικά προϊόντα ενώ και νέες εταιρείες συστήνονται με... το βλέμμα στο μέλλον.
Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν πάνω από 33.500 νέα είδη ελληνικών προϊόντων. Κάθε νέο είδος προϊόντος παίρνει και έναν αντίστοιχο σειριακό αριθμό καταχώρισης και αναγνώρισης, είναι το γνωστό barcode που αναγράφεται σε κάποιο σημείο πάνω στη συσκευασία του προϊόντος. Τα ελληνικά προϊόντα φέρουν barcodes που ξεκινούν από 520.

Επιπλέον 230 νέες ελληνικές εταιρείες ενεγράφησαν στα μητρώα ελληνικών επιχειρήσεων της 520 Barcode Ελλάς, δηλαδή του φορέα που είναι αρμόδιος για το σύστημα κωδικοποίησης barcode στην Ελλάδα και είναι ο αποκλειστικός εκδότης και διαχειριστής των παγκοσμίως μοναδικών κωδικών αριθμών barcode που ξεκινούν από 520 (διαβάστε περισσότερα για το φορέα παρακάτω).

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι, οι κωδικοί νέων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 9.500 κωδικούς, δηλαδή κατά 40%!

Ποια είναι όμως αυτά τα νέα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα

Οι ελληνικές εταιρείες είναι κατά 0,46% αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Να σημειωθεί ότι το 67% των νέων ελληνικών επιχειρήσεων είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες. Το ποσοστό των νέων επιχειρήσεων που επενδύουν στην παραγωγή είναι 4% αυξημένο σε ετήσια βάση, κάτι που δίνει έναν αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής.

Μικρή αύξηση καταγράφεται και στο ήδη υψηλό ποσοστό του κλάδου παραγωγής και τυποποίησης Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος αγγίζει το 68%, με τις επιχειρήσεις ελαιολάδου και οίνου/ζύθου να πρωταγωνιστούν.

Αντίστοιχη τάση καταγράφεται και στα νέα ελληνικά προϊόντα με τα τρόφιμα να διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό και να ακολουθούν η ένδυση, η διακόσμηση σπιτιού, τα παιγνίδια, η φροντίδα σώματος και η υπόδυση.

Συνολικά υπάρχουν 250.000 προϊόντα με ελληνικό barcode.

Τι είναι η 520 Barcode Hellas

Η 520 Barcode Hellas, εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Παράλληλα με τη δημιουργία και έκδοση κωδικών αριθμών barcode με πρόθεμα 520, από την ίδρυσή της το 1985, εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων και λύσεων που βελτιώνουν τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η 520 Barcode Hellas υποστηρίζει 5000 ελληνικές αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις, φορείς δημοσίου κ.ά., παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και ποιοτικές υπηρεσίες, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, του λιανεμπορίου και των εξαγωγών, ενώ έχει εκδώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των barcode των ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.