Mεγαλοεπενδυτής μπαίνει με 3,5 δισ. δολάρια στη Nestle

Mεγαλοεπενδυτής μπαίνει με 3,5 δισ. δολάρια στη Nestle

Η Third Point καλεί τη Nestle να προβεί σε πώληση του μεριδίου που διατηρεί στη L’ Oréal και να επαναξιολογήσει γενικότερα το χαρτοφυλάκιό της

Mετοχικό μερίδιο αξίας 3,5 δισ. δολαρίων απέκτησε στη Nestle ο Αμερικανός επενδυτής Dan Loeb, ο οποίος ταυτόχρονα πιέζει για αλλαγές στη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης και μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο. Σημειώνεται ότι το μετοχικό του ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 1,3% ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι μπορέι να δώσει ανάσες στην ελβετική εταιρεία, η οποία φερόταν να εξετάζει την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της με ζαχαρώδη προϊόντα στην Αμερική. Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο ποσοστό η Third Point του Loeb γίνεται ο όγδοος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Third Point, hedge fund του ακτιβιστή επενδυτή Dan Loeb, έχει στην κατοχή της μερίδιο αξίας 3,5 δισ. δολαρίων, αποκτώντας περίπου 40 εκατ. μετοχές και κάποια options στη Nestle, σύμφωνα με επιστολή του επενδυτή.

Η Third Point καλεί τη Nestle να προβεί σε πώληση του μεριδίου που διατηρεί στη L’ Oréal και να επαναξιολογήσει γενικότερα το χαρτοφυλάκιό της. Επίσης, η Τhird Party καλεί τη Nestle να εξετάσει τη συμμετοχή της σε νέες επιχειρηματικές κατηγορίες οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή ανάπτυξη, ενώ προτείνει επίσης επανακαθορισμό του στόχου λειτουργικού κέρδους, ώστε αυτό να φτάσει κοντά στο 20% έως το 2020.

«Είναι σπάνιο να βρεις μια επιχείρηση με την ποιότητα της Nestle, με τόσους πολλούς δρόμους για βελτίωση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Third Party.