Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Η ανακοίνωση της "Τηλέτυπος" για τη μείωση του ποσοστού του "Πήγασου" στον τηλεοπτικό σταθμό

Στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη περνά ένα ποσοστό μετοχών της τάξεως του 20% στην εταιρεία “Τηλέτυπος” (Mega Channel), σύμφωνα με πληροφορίες.

Η “Τηλέτυπος” ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη μείωση του ποσοστού που διαθέτει σε αυτήν η εκδοτική εταιρεία “Πήγασος”, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα, από το 32,73% στο 13,1% (ποσοστό 19,6361%), χωρίς να διευκρινίζεται στην ανακοίνωση σε ποια εταιρεία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές αυτές της “Πήγασος”. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης βρισκόταν σε συζητήσεις με τον όμιλο Μπόμπολα και οι πληροφορίες λένε ότι οι μετοχές αυτές πωλήθηκαν σε εταιρεία συμφερόντων του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής το τίμημα έναντι του οποίου πωλήθηκαν οι μετοχές ή οι όροι της αγοραπωλησίας, με πληροφορίες να το τοποθετούν πάντως πάνω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων και σχετικά με τον ΔΟΛ, για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του οποίου φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται ο Ιβάν Σαββίδης.

Η ανακοίνωση της “Τηλέτυπος” έχει ως εξής:

“Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες ψήφους.

Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%”.