Στην τελική ευθεία η εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

To Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε τη «διαλυτική αίρεση» η οποία προβλεπόταν από τη συμφωνία

To Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε σήμερα τη «διαλυτική αίρεση» η οποία προβλεπόταν από την συμφωνία εξαγοράς της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η συμφωνία εξαγοράς ισχύει και όλα τα προβλεπόμενα από αυτήν εξελίσσονται κανονικά.

Με βάση τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών που αφορούν στην επιπλέον χρηματοδότηση, υπολογίζεται ότι εντός των επομένων εβδομάδων το δίκτυο των καταστημάτων θα έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας προέκυψε από την καθυστέρηση της έκδοσης της δικαστικής απόφασης αναφορικά με την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Η καταληκτική ημερομηνία που προβλεπόταν αρχικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της Μαρινόπουλος ήταν η 14η Φεβρουαρίου, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία. Με την καθαρογραφή της απόφασης στις 20 Ιανουαρίου δε δινόταν το απαιτούμενο διάστημα, και ως εκ τούτου η συμφωνία θεωρείτο άκυρη και έπρεπε να “θεραπευτεί” για να μπορέσει να ισχύσει, όπως επιθυμούσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.