Ανακοίνωση Μαρινόπουλων: Θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία

Έκκληση προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην διαδικασία της συμφωνίας

Έκκληση προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην διαδικασία της συμφωνίας για την Μαρινόπουλος, (προφανώς εννοούν τις τράπεζες και τον Μάκη  Σκλαβενίτη) να μην υιοθετούν πληροφορίες που δημιουργούν εμπόδια στην προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί λύση για την εταιρία, απευθύνει η Μαρινόπουλος με δημοσίευση που έστειλε στον τύπο.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος που αποχώρησαν από το διοικητικο συμβούλιο της αλυσίδας τον Δεκέμβριο του 2015 είναι τα μέλη της οικογένειας που υπογράφουν την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Από το κείμενο απουσιάζει η υπογραφή του Λεωνίδα Μαρινόπουλου και των παιδιών του που σήμερα τρέχουν επιχειρηματικά τα σούπερ μάρκετ. Προφανώς γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού της θέσης του Πάνου , του Πάνου και του Στέφανου Μαρινόπουλου να διαχωρίσουν την θέση τους από την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.

Στην ανακοίνωσή επισημαίνεται: “προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν), ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.”

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως όταν αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015 αναλάβαν την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ. ευρώ και εγγυήθηκαν τη χρηματοδότησή της με 65 εκατ. ευρώ νέα χρήματα. Επιπλέον, όπως σημειώνουν τον Μάρτιο του 2016 εγγυήθηκαν εκ νέου άλλα 75 εκατ. ευρώ νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου στρατηγικού επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σημειώνουν πως όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ) είναι εταιρείες “νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού”.

Στο τέλος στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος εξηγούν: “κάνουμε -δημόσια- έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κωλύματα στη μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία.”