Καινοτομία και επιχειρείν στον καιρό της κρίσης

Του προέδρου της Linkage, Δημήτρη Παπανικητόπουλου

Τον τελευταίο μήνα έχει πέσει πανικός στις επιχειρηματικές τάξεις διότι μεγάλες παραδοσιακές εταιρείες «πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι» η μία μετά την άλλη! Έχει νόημα στην Ελλάδα του σήμερα που βρίσκεται στο ζενίθ της κρίσης να μιλάμε για καινοτομία.

Του Δημήτρη Παπανικητόπουλου 

Βεβαιότατα απαντά ο ίδιος ο Stephen Shapiro, συγγραφέας και εξειδικευμένος σύμβουλος σε θέματα καινοτομίας σε πολλές Αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες.

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, χρειάζεται να δούμε πώς θα τα βελτιώσουμε.

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά είναι απαραίτητο να τα αλλάξουμε και να βρούμε ΝΕΟΥΣ τρόπους δράσης. Πιθανόν όλοι λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε τη χρησιμότητα της καινοτομίας και γι’αυτό έρχεται ο Stephen Shapiro την Πέμπτη 7/7 το απόγευμα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όπου έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 600 Στελέχη για να έρθουν να τον παρακολουθήσουν. Θα μας μιλήσει για τα «μυστικά» της καινοτομίας και θα μας πει ότι καλό είναι όχι μόνο να «βγούμε έξω από το κουτί» αλλά κυρίως «να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλο κουτί…». Θα μας αναλύσει ότι η καινοτομία είναι Ομαδική δουλειά, και όχι μόνο ενός ή δύο ανθρώπων και όλα αυτά δε θα γίνονταν πραγματικότητα εάν δεν υπήρχε το ανάλογο πάθος και μεράκι. Θα μας μιλήσει για το πώς θα φύγουμε από μια κατάσταση που βρισκόμαστε και θα πάμε κάπου αλλού, αρκεί να πιστέψουμε ότι πραγματικά το θέλουμε και κυρίως να πιστέψουμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε να το κάνουμε. Γι’αυτό και λέμε ότι η καινοτομία δε βγαίνει από το μυαλό, αλλά βγαίνει από την ψυχή και μάλιστα χρειάζεται Ηγέτες που θα αναλάβουν να μας εμπνεύσουν ώστε να καταφέρουμε να το κάνουμε!!!  

O Δημήτρης Παπανικητόπουλος είναι πρόεδρος της Linkage Greece