Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ

Η υποβολή προτάσεων από τους επιχειρηματίες όσο και η αναζήτηση επενδυτικών λύσεων τείνουν να αυξάνονται

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) τον Μάιο του 2014 δραστηριοποίησε το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.), αποσκοπώντας στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Το Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α. παρέχει σε δυνητικούς ή και υφιστάμενους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις επενδυτικές προτάσεις τους σε ένα σύνολο έμπειρων ιδιωτών με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο, που αποτελούν τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Ε.Α.)-μέλη του.

Παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα, τόσο η υποβολή προτάσεων από τους επιχειρηματίες όσο και η αναζήτηση επενδυτικών λύσεων από τους Ε.Α., τείνουν να αυξάνονται διαρκώς. Στο Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α., έχουν ήδη παρουσιασθεί 14 επενδυτικές προτάσεις σε 4 εκδηλώσεις κατά τα δυο αυτά χρόνια λειτουργίας του θεσμού.

Η 4η και πιο πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης επενδυτικών προτάσεων στους Ε.Α. πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 23 Ιουνίου στο μέγαρο του Ε.Β.Ε.Α., όπου παρουσιάσθηκαν νέες αξιόλογες επενδυτικές προτάσεις. Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν πολύτιμες συμβουλές από τους Ε.Α. σε ότι αφορά την εξέλιξη των προτάσεών τους. Επιπλέον, τους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν κατ' ιδίαν και να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας με τους Ε.Α., αναπτύσσοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους μετά το πέρας της εκδήλωσης. Κατ' αυτό το τρόπο, καθίσταται δυνατό να εξελιχθούν περαιτέρω οι επενδυτικές προτάσεις, αλλά και να βρουν το δρόμο της υλοποίησής τους.  Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρουσιασθούν νέες επενδυτικές προτάσεις.