Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας JA START UP

Τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν 12 ομάδες φοιτητών

Τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν  από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/ JA START UP», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece», την Παρασκευή 27 Μαϊου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Στόχος των ομάδων των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τους δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα διαγωνισθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2016» του Junior Achievement Europe στο οποίο υπάγεται το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece.

Η ελληνική ομάδα θα διαγωνισθεί με τους φοιτητές άλλων 19 Ευρωπαϊκών χωρών στις 6-8 Ιουλίου 2016 στο Βουκουρέστι, Ρουμανίας. Τo «ΣΕΝ/JA Greece» είναι ο ελληνικός φορέας του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Wordwide», που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 15.30 με χαιρετισμούς των αρμόδιων καθηγητών κ. Γεώργιου Δουκίδη του ΟΠΑ και του κ. Κωνσταντίνου Φούσκα του ΠΑΜΑΚ και τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή. Στις 18.30 θα απευθύνουν χαιρετισμούς: ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, η κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece, η κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος ΙΜΕ & Επικεφαλής Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", ο κ. Γιάννης Βασιλάτος EMEA Head of Operations / Global Operations / ΜetLife και ο κ. Λάμπρος Καλαρρύτης, Διευθυντής Ειδήσεων Ρ/Φ Παραπολιτικά 90,1.

Στις 19.00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, θα γίνει η απονομή των βραβείων και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους οι τρείς πρώτες ομάδες. Η προσέλευση εκπροσώπων του τύπου θα τιμήσει ιδιαίτερα τους φοιτητές, τους καθηγητές καθώς και τον διοργανωτή της εκδήλωσης, «ΣΕΝ/JA Greece». Ο φοιτητικός διαγωνισμός «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα /JA Greece» πραγματοποιείται με την ευγενική συμμετοχή της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».