Οργανώστε την κουζίνα σας

Ένας χώρος έμπνευσης, δημιουργίας, γρήγορων αποφάσεων και επιλογών

 H κουζίνα είναι χώρος έμπνευσης, δημιουργίας, γρήγορων αποφάσεων και επιλογών και ως εκ τούτου απαιτούνται εξαιρετικά ακριβείς συνθήκες για να είναι λειτουργική και αποδοτική.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθοριστεί ο χώρος που χρειάζεται η κουζίνα για να λειτουργεί σωστά, δηλαδή τα ακριβή τετραγωνικά – της κουζίνας και των βοηθητικών χώρων – που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του εστιατορίου. Πολλές φορές οι επιχειρηματίες πιστεύουν πως μια μεγάλη σάλα, με πολλά τραπέζια, θα φέρει περισσότερα κέρδη. Αρχίζουν, λοιπόν, να συρρικνώνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας, με αποτέλεσμα, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί το εστιατόριο, να προκύψουν προβλήματα, όπως καθυστέρηση του χρόνου εκτέλεσης και σερβιρίσματος της παραγγελίας του πελάτη. Έχει μεγάλη σημασία τέτοια θέματα να αντιμετωπιστούν εξ αρχής, καθώς η εκ των υστέρων αναδιοργάνωση  του χώρου, συνεπάγεται απώλεια χρόνου λειτουργίας του εστιατορίου και κατ’ επέκταση απώλεια χρημάτων.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο σχεδιασμός της κουζίνας, ο οποίος περιλαμβάνει τρία στάδια, που εάν τηρηθούν προσεκτικά, θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Το πρώτο στάδιο αφορά στον επιχειρηματία, ο οποίος πρέπει να ασχοληθεί αρχικά με την κτιριακή υποδομή του συγκεκριμένου χώρου, τον εξαερισμό και τις παροχές, όπως φυσικό αέριο, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νερό και αποχετεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο supply.gr