Μαρινόπουλος: Τονωτική ένεση 200.000 ευρώ

Ξεκίνησε η αποπληρωμή των προμηθευτών

Γεμίζουν τα και πάλι τα ράφια των καταστημάτων Μαρινόπουλος, με χρήματα τα οποία μπήκαν στα ταμεία της επιχείρησης από τις τράπεζες. Με αυτά η εταιρεία θα αποπληρώσει και μέρος των οφειλών προς τους προμηθευτές της.
Θυμίζουμε ότι ο Μαρινόπουλος έχει συνδέσει την καταβολή του ληξιπρόθεσμου χρέους με την επανέναρξη της κανονικής ροής εφοδιασμού με εμπόρευμα από την κάθε εταιρεία. 

Η χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Σκλαβενίτης, αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας με ποσό άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα ακόμη μέρος των οφειλών θα καλυφθεί από την εισφορά της Μαρινόπουλος σε καταστήματα στο νέο σχήμα που δημιουργείται από τη σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων, ενώ το κομμάτι οφειλών που υπολείπεται θα εξοφληθεί τμηματικά έως το τέλος του 2017.

Όπως έχει γίνει γνωστό δε θα πραγματοποιηθεί κούρεμα οφειλών. Θυμίζουμε ότι ήδη από τις 11 Μαρτίου, όποτε και καταχωρήθηκε η σχετική πράξη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Μαρινόπουλος τελεί υπό νέα σύνθεση στο διοικητικό της συμβούλιο. Κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.