Η ALPHA BANK πουλάει το Hilton της Αθήνας

Η Alpha Bank ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας πωλήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχόμενο σε 97,3% περίπου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.

Η Ιονική είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

Η διαδικασία αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδυτών υψηλού επιπέδου προς τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου.

Η Citigroup Global Markets Ltd («Citi») ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη διαδικασία.

Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 καιώρα 12.00 μ. Λονδίνου. Οιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη Διαδικασία θα πρέπει να απευθύνονται προς τους εκπροσώπους της Citi.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της Alpha Bank:  

Η Alpha Bank A.E. ("Alpha Bank") ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας πωλήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχόμενο σε 97,3% περίπου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ("IΞE"), εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ("Διαδικασία"). Η ΙΞΕ είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.  προς τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της κορυφαίας αυτής ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου. Η Citigroup Global Markets Ltd ("Citi") ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη Διαδικασία. Oι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 και ώρα 12.00μ.μ. Λονδίνου. Οιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη Διαδικασία θα πρέπει να απευθύνονται προς τους εκπροσώπους της Citi, τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται κατωτέρω: Theodoros Giatrakos Director, Head of Greece and Cyprus Investment Banking Citigroup Global Markets Ltd. [email protected]   Julian Allen Managing Director, Head of EMEA Real Estate and Lodging Investment Banking Citigroup Global Markets Ltd. Pantelis (Linos) Lekkas Managing Director, Head of CEEMEA Corporate and Investment Banking Citigroup Global Markets Ltd. Η Διαδικασία δεν απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα στo πλαίσιο δημοσίας προσφοράς ούτε σχετίζεται με τη διενέργεια δημοσίας προσφοράς στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα. Η Διαδικασία απευθύνεται αποκλειστικά προς "ειδικούς επενδυτές" κατά την έννοια του Άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 2 παρ. 1(στ) του ν.3401/2005 και σε επενδυτές που εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 3 παρ. 2(c) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 3 παρ. 2(γ) του ν.3401/2005."