H Wind επενδύει 300 εκατομμύρια στην ελληνική αγορά

Με προίκα δάνειο 175 εκατομμυρίων ευρώ, που σύναψε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου με χρηματοδότες από το εξωτερικό, και τις καλές της επιδόσεις το 2014 σε συμβόλαια, καρτοκινητή και σταθερή τηλεφωνια, η Wind σχεδιάζει τις επενδύσεις της επόμενης τριετίας, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.  

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Νάσο Ζαρκαλή, τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών και νέων τεχνολογιών και για οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία παρουσιαστεί. Επιπλέον, συνεχίζονται οι επενδύσεις της WIND σε δίκτυα, στη λιανική αγορά και κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή (4G) και σταθερή (VDSL).

 
"Όταν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, που πιστεύουμε ότι θα γίνει τα επόμενα τρία χρόνια, θα ανακάμψουν και οι τηλεπικοινωνίες στην χώρα μας", είπε χαρακτηριστικά. "Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι όταν η αγορά πέφτει, αλλά πετύχαμε τους στόχους μας". Το περασμένο έτος έκλεισε με πωλήσεις λίγο υψηλότερες των 500 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και EBITDA της τάξεως των 95 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα των smartphones και των υπηρεσιών data, οι ενεργοί χρήστες Mobile Internet στη βάση συνδρομητών της WIND αυξήθηκαν πάνω από 50% το 2014, ενώ σημαντική ήταν η αύξηση στη χρήση mobile Internet, αγγίζοντας το 180%.
Τα συνολικά έσοδα της WIND διαμορφώθηκαν στα 500 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 95. 
 
Tέλος, για την κοινή πρόταση εξαγοράς της Forthnet από Wind & Vodafone, ο κ. Zαρκαλής ανέφερε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη, καθώς η διαδικασία due diligence βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.