Η Burger King έρχεται στην Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα fast food, στον τομέα των burger, που δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Και, παρά το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές της δεν έχουν περάσει και τις καλύτερες ημέρες τους στη χώρα μας – η Wendy's έχει ήδη αποχωρήσει εδώ και χρόνια και η Mc Donald's έχει περάσει από χίλια κύματα και παλεύει να σταθεί στα πόδια της -, είναι έτοιμη να ανοίξει καταστήματα εν Ελλάδι.

Ο λόγος για την Burger Κing, η οποία έχει βάλει στόχο να αναπτυχθεί επιθετικά στην Ευρώπη – και ιδιαίτερα στο νότο και ανατολικά. 'Εχοντας ήδη παρουσία σε Ιταλία, Πολωνία και Ρουμανία, δημιούργησε την κοινοπραξία Burger King SEE S.A., η οποία θα διευρύνει το δίκτυο σε αυτές τις τρεις χώρες και θα κάνει την είσοδό της και σε άλλες, όπως η Ελλάδα.

Στόχος της είναι να δημιουργήσει περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια λειτουργίας της.

Ο Jose Cil, πρόεδρος της Burger King Worldwide σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, μίλησε με ενθουσιασμό για την απόφασή του να εισάγει το σήμα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το CEO της Burger King SEE S.A., Leo Leon, ο οποίος είναι μέρος της οικογένειας των Burger King για περισσότερα από 18 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή των προθέσεων της αλυσίδας, που επιχειρεί να γίνει το Νο3 παγκοσμίως, έρχεται σε μια περίοδο, όπου η Goody's έχει αλλάξει καταστήματά της, με τα Burger House, επιχειρώντας να αυξήσει μερίδιο, αλλά και η Burger King εξαγόρασε την καναδική Tim Hortons, καταβάλλοντας περί τα 11 δισ. δολάρια.