Η λίστα με τα επαγγέλματα, για τα οποία καταργείται η άδεια

Τους καταλόγους με τις 103 οικονομικές δραστηριότητες και τα 897 επαγγέλματα, για τα οποία καταργείται η άδεια λειτουργίας, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Οι κλάδοι που εντάσσονται στο καθεστώς απλοποίησης της αδειοδότησης προέκυψαν ύστερα από μελέτη του συνόλου των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την οποία η άδεια λειτουργίας στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δημιουργούσε αναίτια χρονική καθυστέρηση για το νέο επιχειρηματία – επαγγελματία και μεγάλο διαχειριστικό βάρος για τη δημόσια διοίκηση χωρίς καμία προστιθέμενη αξία. 

Διαβάστε ακόμα : Καταργείται η άδεια λειτουργίας για 900 επαγγέλματα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, τόνισε: "Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας των νέων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της έκδοσης άδειας λειτουργίας  δραστηριότητες και επαγγέλματα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 14,3% του ΑΕΠ. Στόχος μας, η άρση των διοικητικών – γραφειοκρατικών βαρών που θέτουν εμπόδια στην υγιή επιχειρηματικότητα".

Δείτε αναλυτικά, στα παρακάτω αρχεία τους σχετικούς πίνακες :