H Bayer ψάχνει να επενδύσει σε ελληνικές startup

Με το πρόγραμμα Grants4Apps, η φαρμακοβιομηχανία Bayer αναζητά να επενδύσει σε "εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups), που εμπλέκονται στον τομέα του λογισμικού, του hardware και των τεχνολογιών της ψηφιακής υγείας. 

Συγκεκριμένα, επενδύει περί τα 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση, με προοπτική για ποσοστό μικρότερο του 10% του μετοχικού κεφαλαίου, σε περίπτωση εξόδου. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα Κεντρικά της Bayer Pharma, στο Βερολίνο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Κάθε επιχείρηση startup λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από έναν έμπειρο επιχειρηματία. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, εκτός από συμβουλές, αποκτούν και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε workshops πάνω σε ειδικά θέματα, όπως ο οικονομικός σχεδιασμός και η ανταπόκριση σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εκδήλωση Startup Safary ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Βερολίνο στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια διημερίδας, οι εταιρείες άνοιξαν τις πόρτες τους και προσκάλεσαν τους ενδιαφερόμενους σε workshops και συναντήσεις με άτομα κοινών ενδιαφερόντων.

Το συνολικό πρόγραμμα περιλάμβανε πολλές διαφορετικές μεμονωμένες εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν όσες από εκείνες τους ενδιέφεραν.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Τομέας Υγείας της Bayer και το πρόγραμμα Grants4Apps διοργάνωσε μία συνάντηση για την Καινοτομία στην Ψηφιακή Υγεία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν για την καινοτομία στο συγκεκριμένο χώρο και να συναντηθούν με άλλους αντίστοιχους επιχειρηματίες, επαγγελματίες υγείας και μέλη της ομάδας της Bayer και να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα Grants4Apps, το οποίο - στο επόμενο κύμα του - θα συμπεριλάβει και νεοσύστατες επιχειρήσεις από τη χώρα μας.