O K. Λαμπρινόπουλος ξανά πρόεδρος της Ευρ. Ομοσπονδίας Μάνατζμεντ

Με ομόφωνη απόφαση των μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μάνατζμεντ (European Management Association – EMA), κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, στο Λονδίνο, ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου, ως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της EMA, για ακόμα δύο χρόνια. Αντιπρόεδροι του οργανισμού ορίστηκαν η κ. Valerie Hamill από το Chartered Management Institute (CMI) του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο κ. Peter Rudhart από το RKW Kompetenzzentrum της Γερμανίας. Καθήκοντα Ταμία της Ομοσπονδίας θα εκτελεί ο κ. Edward Firman από τη Μάλτα.

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι προεδρεύον μέλος της Ομοσπονδίας από το 2010. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σε μια σημαντική στιγμή για την ιστορία της, καθώς το 2010, η EMA συμπλήρωσε την 60ή επέτειο λειτουργίας από την ίδρυσή της.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μάνατζμεντ ιδρύθηκε το 1950 και αποτελεί σήμερα ένα μη κερδοσκοπικό ανεξάρτητο οργανισμό με μέλη management associations της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των μελών της Ομοσπονδίας, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του οργανισμού και καταγράφηκε η δέσμευση όλων για πιο εντατική δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση υλοποίησης του κύριου σκοπού της Ομοσπονδίας, που είναι η σωστή εφαρμογή των αρχών του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια να εμπλουτισθούν τα μέλη, ώστε να καλυφθούν όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση αποφάνθηκε ότι πρέπει να ενταθούν οι ευκαιρίες για επαφές και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, ενισχύοντας το πρόγραμμα κοινών εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη, τα Μέλη εξέφρασαν την κοινή βούλησή τους για διεξαγωγή ερευνών και υλοποίηση έργων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, που διέπουν όλες τις λειτουργίες του Μάνατζμεντ, αλλά και τις τάσεις σε θέματα Ηγεσίας.