Σάλλας : Οι προνομιούχες πρώτο βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο

Η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών "αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων της Geniki Bank και της Πειραιώς, οι οποίες και επισημοποίησαν την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός σχεδιασμός του κυρίου Σάλλα και της ομάδας του ήταν η Geniki να παραμείνει ανεξάρτητη και διαχειρίστρια προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών του ομίλου και όχι μόνο. Όμως, το πλάνο αυτό δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς - όπως είπε σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας - "επικράτησαν άλλες απόψεις από την Τράπεζα της Ελλάδας και όχι μόνο, οι οποίες υπαγόρευαν τη δημιουργία εσωτερικών μονάδων διαχείρισης προβληματικών δανείων ανά τράπεζα".

Σε ό,τι αφορά τις προνομιούχες, η Γενική Συνέλευση της Πειραιώς ενέκρινε την ακύρωση των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, που είχαν εκδοθεί το 2008, και για την αγορά των οποίων η τράπεζα πλήρωσε 750 εκατ. ευρώ.

Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και η Alpha Bank.