O κολοσσός PCCW εξαγόρασε την ελληνική startup Crypteia Networks

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική καινοτομία αποτελεί η εξαγορά της ελληνικής Crypteia Networks από τον πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, PCCW Global.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Η Crypteia, αξιοποιώντας τεχνολογία, που αναμένεται να λάβει κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, βοηθά επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ψηφιακές απειλές νέας γενιάς.

Με έδρα την Αθήνα, η Crypteia Networks θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ξεχωριστό brand, επωφελούμενη από τη διεθνή παρουσία και την ευρεία πελατειακή βάση της PCCW Global, για να προχωρήσει ταχύτερα στην παγκόσμια επέκταση της.

Η εταιρεία έχει σήμερα περισσότερους από 150 πελάτες, μεταξύ άλλων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Το πελατολόγιο της καλύπτει από εταιρείες υπηρεσιών και λιανεμπορίου, έως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Η PCCW Global θα προσφέρει τις λύσεις της Crypteia ως μέρος του χαρτοφυλακίου managed network services, που διαθέτει, σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Ο κύριος Marc Halbfinger, CEO της PCCW Global, δήλωσε: "Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, πρέπει να προσαρμόσουν την προσέγγιση τους ως προς την ασφάλεια των δικτύων, ώστε να αντιμετωπίσουν τη νέα γενιά των ψηφιακών κινδύνων, στην οποία περιλαμβάνονται οι επιθέσεις advanced persistent threats, το ψηφιακό έγκλημα και άλλες μορφές επιθέσεων. Οι υπάρχουσες λύσεις ασφάλειας, όπως τα firewall, οι λύσεις antivirus και τα συστήματα εντοπισμού εισβολών δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς απέναντι στη γενιά απειλών. Τα παραδοσιακά μέτρα ελέγχου περιμέτρου και ασφάλειας δικτύου βασίζονται στο ότι η εκάστοτε απειλή έχει ήδη αναγνωριστεί και αναλυθεί, ενώ η νέα γενιά επιθέσεων είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει ο χαρακτηρισμός της – κάτι εντελώς καινούριο που δεν το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν".

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η πλατφόρμα αναφορών και ειδοποιήσεων MOREAL της Crypteia, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά και λύσεις Security Incident & Event Management, μπορεί να λειτουργήσει με βάση το cloud, καθώς και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό περιβάλλον. Η πλατφόρμα MOREAL συσχετίζει και αναλύει δεδομένα στο δίκτυο του πελάτη, δεδομένα στο παγκόσμιο δίκτυο και συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με απειλές. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει πιθανές εξελιγμένες απειλές. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από το Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφαλείας (Global Security Operation Center) της Crypteia.

Ο κ. Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής και CEO της Crypteia Networks, τόνισε ότι "ένας βασικός λόγος, που πολλοί οργανισμοί είναι αυτή τη στιγμή ευάλωτοι, είναι ότι οι περισσότερες λύσεις, οι οποίες στοχεύουν στην καταπολέμηση των νέων απειλών, είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και κοστοβόρες, ενώ απαιτούν και πολύ χρόνο για τη διαχείρισή τους. Η Crypteia αναπτύχθηκε με στόχο να είναι ακριβώς το αντίθετο: ελαφριά, με βάση το cloud, αυτοματοποιημένη και οικονομική. Η προσέγγιση της Crypteia είναι μη παρεμβατική και δεν απαιτεί επιπλέον hardware ή λογισμικό, ενώ αξιοποιεί τα αρχεία δεδομένων (data logs) που ήδη παράγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αλλαγή στον τρόπο, που ήδη λειτουργούν, ούτε να προχωρήσουν σε μεγάλες και ακριβές αγορές για να εγκαταστήσουν τα κατάλληλα εργαλεία προστασίας και ανάλυσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί κάθε μορφής και μεγέθους μπορούν να προστατευθούν από άγνωστες απειλές".

Η παραπάνω πράξη δεν συνιστά συναλλαγή της HKT Trust και της HKT Limited (μητρική της PCCW), που απαιτεί γνωστοποίηση με βάση το Κεφάλαιο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας για την Εισαγωγή Αξιογράφων στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.