Grivalia : Νέες επενδύσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ στη τριετία

Με στόχο σχεδόν το διπλασιασμό της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων, που διαθέτει, η Grivalia - το νέο όνομα, δηλαδή, της Eurobank Properties - έχει έτοιμο επενδυτικό σχέδιο μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί την επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακίου είναι στα 726 εκατομμύρια ευρώ, και επιδιώκεται αυτό να αυξηθεί στα 1,3 δισεκατομμύρια. Τα ταμειακά της διαθέσιμα είναι 165 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός της, 68 εκατομμύρια. Η διοίκησή της εκτιμά ότι το 2014 θα κλείσει με την κερδοφορία σημαντικά υψηλότερα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Χρυσικός, ανέφερε ότι "η στρατηγική ανάπτυξης της Grivalia θα επικεντρωθεί σε επαγγελματικά ακίνητα και χώρους logistics, εστιάζοντας σε κτίρια προστιθέμενης αξίας. Η εταιρεία δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση οικιστικά ακίνητα, που έχουν περιέλθει στις τράπεζες, ενώ διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του επενδυτικού πλάνου θα αφορά στην αγορά νέων ακινήτων και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου".

Σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, τα στελέχη της Grivalia προέβλεψαν σταθερή βελτίωση τα επόμενα χρόνια, καθώς θεωρούν ότι το real estate στη χώρα μας θα συνεχίσει να προσελκύει και άλλους επενδυτές.