Κωτσόβολος: Συνεχίζεται η καλή πορεία της εταιρείας

Συνέχεια της καλή πορείας που έχει χαράξει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Dixons South-East Europe ΑΕΒΕ για το οικονομικό έτος 2013-2014, η οποία είναι αποτέλεσμα της συμπαγούς και αποφασιστικής στρατηγικής που εφαρμόζει.

Σημαντικά σημεία των αποτελεσμάτων είναι η αύξηση των κερδών προ φόρων, η ισχυρή ρευστότητα, η μείωση των λειτουργικών εξόδων, ο περιορισμός των ζημιών, αλλά και ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 1,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αρνητικό -5,2 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 49 εκατ. ευρώ καθιστώντας την Κωτσόβολος την ισχυρότερη εταιρεία του κλάδου

Τα λειτουργικά έξοδα σημείωσαν μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χωρίς να πραγματοποιηθούν μειώσεις μισθών

Μειώθηκαν οι απαιτήσεις (receivables) κατά 2,7 εκατ. ευρώ

Το δίκτυο της αλυσίδας αναπτύχθηκε και εκσυγχρονίστηκε με τη δημιουργία 4 νέων καταστημάτων και 3 μεταστεγάσεων

Ως αποτέλεσμα των συνεχών επενδύσεων της εταιρείας δημιουργήθηκαν 125 νέες θέσεις εργασίας με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων της να ανέρχεται πλέον στους 1.811.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διακρίθηκε στην 1η δεκάδα των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στο θεσμό Best Workplaces 2014.

Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της Κωτσόβολος για αυτή τη χρονιά ήταν η βελτίωση του δικτύου καταστημάτων της, η εκπαίδευση του προσωπικού της, η επένδυση στο σύστημα υπηρεσιών Support 360˚ αλλά και η διάθεση προϊόντων και λύσεων υψηλής τεχνολογίας.

Η προσπάθεια αυτή οδήγησε στην μαζική προτίμηση από τους καταναλωτές με αποτέλεσμα την αύξηση των δεικτών ικανοποίησης, του μεριδίου αγοράς και της απόστασης που χωρίζει την εταιρεία από τον ανταγωνισμό.

Η Κωτσόβολος σκοπεύει να συνεχίσει την αναβάθμιση του δικτύου της στα διεθνή πρότυπα του ομίλου Dixons Carphone και να εστιάσει στη στοχευμένη απάντηση στις καταναλωτικές ανάγκες με λύσεις τεχνολογίας. Οι επενδύσεις της εταιρείας στην Ελληνική αγορά θα συνεχιστούν δυναμικά.