Eurobank: Χάλασε το deal για την πώληση της ουκρανικής θυγατρικής

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε το deal της Eurobank με τον όμιλο Delta Bank για την πώληση της ουκρανικής θυγατρικής της, PJSC Universal Bank. 

Αυτό ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι δεν δόθηκαν από τις αρχές οι ανάλογες εγκρίσεις για την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Η έκθεση της Eurobank στην ουκρανική τράπεζα φτάνει στα 107 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση :

"Σε συνέχεια της από 18 Αυγούστου 2014 ανακοίνωσης της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυµη Εταιρεία (Eurobank) σχετικά µε την υπογραφή της από 14 Αυγούστου 2014 σύµβασης µε εταιρείες του Ουκρανικού οµίλου Delta Bank, που αφορούσε στην πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία PJSC Universal Bank και µεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού («Συναλλαγή»), η οποία τελούσε υπό την αίρεση λήψης των απαιτούµενων εγκρίσεων από τις αρµόδιες αρχές, η Eurobank ανακοινώνει ότι δεν παρασχέθηκαν οι ανάλογες εγκρίσεις για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής. Κατόπιν τούτου η Eurobank αποφάσισε τη λύση της σύµβασης µε τον Όµιλο Delta Bank.

Λαµβάνοντας υπ' όψιν τις προβλέψεις αποµείωσης, που ελήφθησαν το πρώτο εξάµηνο του 2014, η υπολειπόµενη έκθεση του Οµίλου στην PJSC Universal Bank και σε λοιπά ουκρανικά στοιχεία ενεργητικού ανέρχεται σε €107 εκατομμύρια".