Lamda : Το ελληνικό Δημόσιο θα απαντήσει για το Ελληνικό

Την ώρα, που αναμένεται αύριο η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει την αίτηση ανάκλησης κατά της αρνητικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό, ο επικεφαλής της Lamda Development, η οποία ηγείται του επενδυτικού σχήματος για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, έδειξε το ελληνικό Δημόσιο ως αρμόδιο να επιλύσει το θέμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση της επένδυσης.   

"Το ελληνικό δημόσιο θα απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που έχει μπλοκάρει την υπογραφή σύμβασης για το Ελληνικό", υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Οδυσσέας Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο κ. Αθανασίου χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, είπε ότι "δεν είναι και τόσο λογικό σε μια επένδυση άνω των πέντε δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων. Η εταιρεία σέβεται στο ακέραιο όλες τις συμβάσεις, που έχει ο όμιλος με το ελληνικό Δημόσιο", όπως για παράδειγμα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ευρύτερο περιβάλλον, τονίζοντας ότι - έπειτα από πέντε δύσκολα χρόνια - "βλέπουμε επί 16 συνεχόμενους μήνες άνοδο στους τζίρους των εμπορικών κέντρων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για τα ελληνικά ακίνητα".