Μπιλ Γκέιτς, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Ή μήπως όχι;

Τον περασμένο Ιούλιο ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Ή και όχι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes (http://www.forbes.com/billionaires/list/#tab:overall), ο Μπιλ Γκέιτς έχει "καθαρή" περιουσία που αγγίζει τα 82 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που τον ανεβάζει στη θέση Νο. 2 των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, πίσω από το μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 85,4 δισ. δολάρια.

Το Bloomberg από την πλευρά του, θεωρεί ότι ο συνιδρυτής της Microsoft είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 86,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, "ρίχνοντας" τον Σλιμ στη δεύτερη θέση.

Στην πραγματικότητα –όπως αναφέρει δημοσίευμα του BusinessInsider- κανείς δε γνωρίζει ακριβώς πόσο "αξίζει" ο Μπιλ Γκέιτς, κι αυτό χάρη στον μυστικοπαθή διαχειριστή των κεφαλαίων του, Μάικλ Λάρσον, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων του πρώτου, CascadeInvestmentLLC.

Η εταιρεία εκτός του ότι δε χρειάζεται να αναφέρει τα κέρδη της, χρησιμοποιεί όλων των ειδών τα κόλπα για να "αποκρύπτει" τη συμμετοχή του Γκέιτς σε ορισμένες από τις επενδύσεις της εταιρείας, ιδιαίτερα όσες αφορούν σε ακίνητα, αναφέρει η WallStreetJournal.

Από τις επενδύσεις που "φαίνονται" ο Γκέιτς έχει γίνει τουλάχιστον κατά 6 δισεκατομμύρια πλουσιότερος απ’ ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες, σημειώνει το δημοσίευμα του BusinessInsider.

Το Μάρτιο του 2014 το Forbes ανέφερε ότι η προσωπική του περιουσία ανερχόταν σε 76 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9 δισ. από το Μάρτιο του 2013, ενώ κατά τις εκτιμήσεις του Bloomberg η αύξηση ήταν της τάξης των 10 δισ. και άνω.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του δεν προέρχεται από τη Microsoft, όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς, αλλά από την εταιρεία επενδύσεων Cascade.

Ο Μπιλ Γκέιτς διαθέτει λιγότερες από 300 εκατ. μετοχές της Microsoft.

Αν τις είχε κρατήσει όλες, θα ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος που έχει περάσει ποτέ από τη Γη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ένα δισεκατομμύριο εδώ, ένα δισεκατομμύριο εκεί, δυο-τρία δισεκατομμύρια παραπέρα… όπως και να ’χει, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη και όσο περνά ο καιρός τόσο συνεχίζει να αυξάνει την προσωπική του περιουσία.