Ιστορική μετάβαση: Αποχωρεί από το τιμόνι της Oracle ο Λάρι Έλισον

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του κολοσσού του software Oracle ο Λάρι Έλισον, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία.

Ο Έλισον αναλαμβάνει πλέον εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Oracle, ενώ παράλληλα θα είναι και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας (CTO).

Το κενό του Έλισον θα καλύψουν από κοινού δύο νέοι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι πρώην πρόεδροι της Oracle Σάφρα Κατζ και Μαρκ Χερντ, οι οποίοι θα μοιράζονται τις αρμοδιότητες της θέσης.

“Η Σάφρα και ο Μαρκ θα αναφέρονται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της Oracle αντί για μένα”, δήλωσε ο Λάρι Έλισον. “Οι τρεις μας έχουμε δουλέψει καλά μαζί τα τελευταία χρόνια, και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στο εγγύς μέλλον”, ανέφερε ακόμα.

“Ο Λάρι κατέστησε σαφές ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει πλήρως και να εστιάσει την ενέργειά του στη δημιουργία προϊόντων, την ανάπτυξη τεχνολογιών και τη στρατηγική”, είπε από την πλευρά του ο προεδρεύων διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της Oracle, δρ Μάικλ Μπόσκιν. “Η Σάφρα και ο Μαρκ είναι εξαιρετικά στελέχη που έχουν επανειλημμένα αποδείξει τις ηγετικές τους ικανότητες, και τις ικανότητές τους στη διαχείριση και την ανάπτυξη της εταιρείας”, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την ανακοίνωση αυτή, η μετοχή της Oracle κατρακύλησε κατά 3%.