Κύπρος : Στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση της Cyta

Σε σημαντική επίσπευση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της Cyta προχωρά το κυπριακό δημόσιο, μετά και την πρόσληψη συμβούλου. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, "Η εφαρμογή νέας δομής της Cyta είναι καθοριστικής σημασίας απέναντι στις προκλήσεις που φέρνει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης".

Το έργο αυτό, σημειώνει, ήταν επιβεβλημένο να αναλάβει συμβουλευτική εταιρεία, η οποία διαθέτει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και διεθνή πιστοποιημένη εμπειρία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την εύρυθμη λειτουργία της Cyta.

Με αφορμή δημοσιεύματα επί θεμάτων, που αφορούν σε θέσεις της Cyta και που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης θεσμικής διαδικασίας στη συνεδρία της επιτροπής ελέγχου της βουλής, ο Οργανισμός αναφέρει ότι η Cyta είχε συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της που έγινε το έτος 2007. Η συνεργασία αυτή, σημειώνεται, δοκιμάστηκε στην πράξη με επιτυχία.

Ξεκαθαρίζεται πως κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου της νέας δομής, διασφαλίστηκαν εκείνα τα στοιχεία, που αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες του Οργανισμού και που θα είναι στη διάθεση όλων των υποψηφίων επενδυτών, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή.

Ακόμη και οι διεκπεραιωτικές πληροφορίες, που δόθηκαν στην εταιρεία για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, προστίθεται, διέπονται από συμβόλαιο με αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας.

Όπως αναφέρει το stockwatch.com.cy, στο θέμα του εξοπλισμού, που προσφέρεται από τη Cyta, τονίζεται πως αυτό αποτελεί διεθνή επιχειρηματική πρακτική των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εμπορικής πολιτικής τους.

Διευκρινίζεται πως, εντός των όρων ευθύνης του, το νέο Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να αναθεωρηθεί η πρακτική αυτή με νέα κριτήρια.

Επί των ζητημάτων της Cyta Hellas και της Cytavision, ο Οργανισμός έχει δημόσια τοποθετηθεί. Οι αποφάσεις, που έχουν ληφθεί, δικαιώνονται στην πράξη, από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, προστίθεται.

Η Cyta, σημειώνει, πως βαδίζει με σταθερά βήματα προς την πιο κρίσιμη στιγμή της 50χρονης ιστορίας και προσφοράς της στον τόπο.

«Στις μεγάλες όμως προκλήσεις που έχει μπροστά της, έχει προστεθεί ακόμη μία. Η αντιμετώπιση μίας συστηματικής προσπάθειας απαξίωσής της, μέσα από τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, παραπληροφόρησης και δήθεν σκανδάλων. Ο στόχος είναι προφανής. Να τραυματιστεί το κύρος του Οργανισμού και να τρωθεί η αξιοπιστία του στην κοινή γνώμη, διευκολύνοντας, έτσι, τη μείωση της πραγματικής της αξίας και το ξεπούλημά της. Αυτό θα έχει βαρύτατες συνέπειες για όλους», προστίθεται.

Επιπλέον, αναφέρει, ο Οργανισμός αναμένει επί του συνόλου των θεμάτων που τον αφορούν, τις οριστικές εκθέσεις των θεσμικών οργάνων και όχι άκαιρες προκαταρκτικές απόψεις, που μέσω διαρροών προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη.

H Cyta, αναφέρει, πως θα κερδίσει τη μάχη των προκλήσεων με τη δύναμη των εργαζομένων της, της διοίκησης και της κυπριακής κοινωνίας, που για δεκαετίες τη στηρίζει και την εμπιστεύεται. Αποστολή της, συμπληρώνει, είναι να αυξήσει την αξία της και αυτό θα πράξει, με κάθε τρόπο, προς όφελος της Κύπρου.