Malaysia Airlines: Απολύει το 30% του προσωπικού για να ορθοποδήσει

Σε περικοπές που θα φτάσουν στο 30% του σημερινού της προσωπικού θα προχωρήσει η Malaysia Airlines, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες στις οποίες ενεπλάκησαν μέσα σε λίγους μήνες αεροσκάφη της, όπως ανακοίνωσε το fund Khazanah Nasional, που διαθέτει το 70% των μετοχών.

Έτσι, οι 20.000 σημερινοί εργαζόμενοι θα περιοριστούν σε 14.000, ενώ η μετοχή της Malaysia Airlines θα βγει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι το τέλος του 2014.

Σκοπός της Khazanah Nasional είναι να επανέλθει στην κερδοφορία η Malaysia Airlines μέσα σε τρία χρόνια από την απόσυρση της μετοχής της από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ, και κατόπιν να επιστρέψει στο χρηματιστήριο σε διάστημα 3 με 5 ετών από σήμερα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Malaysia Airlines ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους καθαρή ζημία 307 εκατομμυρίων ρίνγκιτ (97,26 εκατομμύρια δολάρια), που ήρθε να προστεθεί στη ζημία των 443 εκατομμυρίων ρίνγκιτ (140,35 εκατ. δολάρια) που είχε ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους.