Σε κλίμα έντασης η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, για να επικυρώσει την αύξηση κεφαλαίου κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Εναντίον της απόφασης τοποθετήθηκαν έντονα παλαιοί μέτοχοι, που έκαναν λόγο για “ξεπούλημα” και χαρακτήρισαν “ντροπή” τη σημερινή κατάσταση του συγκροτήματος, κατηγορώντας την ηγεσία της Τράπεζας και την κυβέρνηση. Εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων της τράπεζας, ήταν έντονη η παρουσία ανδρών της αστυνομίας και ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας.

Τέσσερα ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία. Το πρώτο προβλέπει να παραιτηθούν οι μέτοχοι από τα δικαιώματά προτίμησής τους. Το δεύτερο, να αποδεχθούν την έκδοση δικαστικής απόφασης για μείωση της οικονομικής αξίας της μετοχής. Το τρίτο, την έγκριση της τρίτης φάσης της έκδοσης κεφαλαίου και το τέταρτο ψήφισμα την εξάλειψη της υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των διοικητικών συμβούλων στο 75ο έτος, με σκοπό να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής στον νέο μεγαλομέτοχο Γουίλμπορ Ρος.

Διαβάστε ακόμα : Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Κύπρου

Έκκληση στους μετόχους να εγκρίνουν την έκδοση κεφαλαίου απηύθυνε ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος, Τζον Χούριγκαν, σημειώνοντας ότι όλοι εργάζονται σκληρά για να ξανακτίσουν μία εύρωστη Τράπεζα. Από το βήμα της συνέλευσης ο κ. Χούριγκαν τόνισε ότι σε ένα χρόνο έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στην Τράπεζα Κύπρου.

Το μέλλον της τράπεζας πρόβαλε πριν ένα χρόνο εξαιρετικά αβέβαιο, δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος Κρίστης Χασάπης. Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου η τράπεζα θα καταστεί μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Χασάπης, προσθέτοντας ότι η ρευστότητά της θα βελτιωθεί περαιτέρω και θα της επιτρέψει να μειώσει την εξάρτησή της από το ευρωσύστημα.