Η Zara απέσυρε παιδική μπλούζα γιατί είχε το αστέρι των Εβραίων!

Το 2007, είχε βρεθεί στο στόχαστρο όταν έβγαλε προς πώληση μια χίπικη, όπως τη χαρακτήριζαν, τσάντα, η οποία ήταν διακοσμημένη με μία σβάστικα.

Επτά χρόνια μετά το περιστατικό αυτό, η ισπανική εταιρεία Zara καλείται και πάλι να απολογηθεί…

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε μία παιδική μπλούζα με λευκές και μπλε ρίγες για παιδιά από τριών μηνών έως τριών ετών, που είχε ένα κίτρινο αστέρι στο στήθος. Αστέρι, που αν και η εταιρεία υποστηρίζει πως παραπέμπει σε εκείνο του σερίφη, οι χρήστες των social media είχαν διαφορετική γνώμη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Time, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν πως θυμίζει το κίτρινο αστέρι που οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να τους στιγματίζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η εταιρεία έσπευσε αμέσως να αποσύρει από το e-shop της το εν λόγω ένδυμα, που κατασκευάστηκε στην Τουρκία και ήταν διαθέσιμο σε 80 χώρες του πλανήτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε. Μάλιστα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της  στόχος της δεν ήταν σε καμιά περίπτωση να συμπεριφερθεί με ασέβεια μέσω των ενδυμάτων της σε ομάδες ανθρώπων.

«Ζητούμε συγνώμη, το μπλουζάκι ήταν εμπνευσμένο από τα αστέρια των σερίφηδων στα κλασικά γουέστερν», ήταν το μήνυμα στο Twitter της  Zara.