O’ Λίρι (Ryanair) : Θα φέρω τρία εκατομμύρια επιβάτες στην Κύπρο

"Ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών θα αυξηθεί από 700 χιλιάδες φέτος, σε τρία εκατομμύρια μέσα στα επόμενα χρόνια".

Με αυτή τη φράση - δέσμευση, ο ισχυρός άνδρας της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, έδωσε το στίγμα των σχεδίων του για την απόκτηση του κυπριακού εθνικού αερομεταφορέα. Ο κύριος Ο΄Λίρι συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία με την ομάδα, που χειρίζεται το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και με τον υπουργό Συγκοινωνιών, σχετικά με την πρόταση, την οποία υπέβαλε στην κυβέρνηση η Ryanair, ανεξάρτητα από τη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις και για θέματα, που αφορούν στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. 

Όπως δήλωσε, με τη βοήθεια της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές και περισσότερες πτήσεις, οι οποίες θα αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών, που μεταφέρουν κάθε χρόνο, στα τρία εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

"Η Ryanair θεωρεί ότι το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών προδιαγράφεται πολύ συναρπαστικό", τόνισε και πρόσθεσε ότι "πιστεύω πως - με τη βοήθεια της Ryanair - μπορούμε να βάλουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον κυπριακό τουρισμό σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές, περισσότερες πτήσεις και νέες θέσεις εργασίας για πιλότους, πληρώματα καμπίνας και μηχανικούς εδώ στην Κύπρο". 

Ο υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση της Ryanair, η οποία υποβλήθηκε ανεξάρτητα από τη διαδικασία. που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις Κυπριακές Αερογραμμές, και θα επανέλθει.

"Είναι μια αρκετά μεγάλη πρόταση, με πολλά σκέλη, την οποία πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά σαν κυβέρνηση για να δούμε κατά πόσον ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και σίγουρα και μεις έχουμε τις δικές μας προτάσεις", είπε ο υπουργός.

"Η πρόταση μιλά για αύξηση της αεροπορικής κίνησης από 500 χιλιάδες σε τρία εκατομμύρια μέσα σε κάποια χρόνια. Θα πρέπει να εξετάσουμε αυτή την πρόταση και θα επανέλθουμε", πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το stockwatch, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο και μέχρι τις 29 Αυγούστου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα είναι μη δεσμευτικές.

Από αυτές θα καταρτιστεί το λεγόμενο short list και όσοι επιλεγούν θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις, εξήγησε.