Τη Δευτέρα τελειώνει (;) το θρίλερ για τη “Βωβός”

Υπό την αίρεση της τελικής έγκρισης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, συνεδριάζει τη Δευτέρα η γενική συνέλευση της "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική". Οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφανθούν υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου πλάνου, με ενδεχόμενη αρνητική απόφαση να οδηγεί σε περαιτέρω περιπέτειες την εισηγμένη. 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Η μελέτη αυτή προβλέπει στην ουσία ότι το μέγεθος της πάλαι ποτέ κραταιάς επιχείρησης θα μικρύνει σημαντικά, αφού στην ουσία το χαρτοφυλάκιό της θα έχει ακίνητα σημαντικά χαμηλότερης αξίας. Για ποιο λόγο ;

Διότι η Βωβός θα μεταβιβάσει στις τράπεζες τα φιλέτα της περιουσίας της, βάσει συμφωνητικού, που έχει υπογράψει με την Alpha Bank και την Πειραιώς. Πρόκειται για :

  • Το υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, με απόσχιση κλάδου 120 εκατ. ευρώ
  • Το δικαίωμα υψούν στο οικόπεδο της Κηφισίας 95-97 με τίμημα 100.000 ευρώ
  • Τις υπό ανέγερση κατοικίες στη Νέα Ερυθραία για 8,8 εκατομμύρια ευρώ με option επαναγοράς για 5 χρόνια

Πέραν αυτών, προβλέπεται πώληση - όχι άμεσα - στο Γαλατά, ξενοδοχειακού συγκροτήματος και ημιτελών κατοικιών, που εκτιμώνται συνολικά στα 17 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ακινήτου στην Κηφισίας, προς 1,25 εκατομμύρια. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό έχουν εγκρίνει οι δύο πιστώτριες τράπεζες, το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι. Συνολικά, δηλαδή, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, το 65% των πιστωτών.