Το Jeremie Openfund II επενδύει στην Incelligent

To ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ θα επενδύσει το Jeremie Openfund II στη νεοσύστατη εταιρεία Incelligent (www.incelligent.net). Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι εκ των ιδρυτών της επιχείρησης, Δρ. Κώστας Τσαγκάρης και Δρ. Σεραφείμ Κοτρώτσος, δηλώνοντας πως με αυτά τα χρήματα επιδιώκεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και η δοκιμαστική λειτουργία ενός λειτουργικού πρωτοτύπου του συστήματος.   
 
Η Incelligent αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα έξυπνης διαχείρισης για ευρυζωνικά δίκτυα ασύρματων επικοινωνιών, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει ένα παγκόσμιο και διογκούμενο πρόβλημα : Το γεγονός ότι το κόστος διαχείρισης και λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων μεγαλώνει σήμερα ταχύτερα από τα έσοδα. Γιατί συμβαίνει αυτό ;
 
Διότι, Καθώς η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες αυξάνεται διαρκώς, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται μεγάλες και συχνά απρόβλεπτες διακυμάνσεις της από ώρα σε ώρα και από περιοχή σε περιοχή, η διαχείριση ενός δικτύου απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό και υψηλές λειτουργικές δαπάνες.
 
Το λογισμικό της Incelligent αξιοποιεί την προηγούμενη γνώση του δικτύου και τη συνδυάζει με πληροφορίες της παρούσας κατάστασης, για να λαμβάνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο αποτελεσματικές αποφάσεις για την κατανομή ενέργειας και φάσματος στις ολοένα και περισσότερες κυψέλες ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών. Δυνητικοί πελάτες της λύσης αποτελούν οι μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, καθώς και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε όλο τον κόσμο. 
 
Όπως δήλωσε ο Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος του Openfund, προσδοκά η Incelligent να γίνει παγκόσμιος πρωτοπόρος στην τεχνολογία διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων.