Τι συζήτησαν στελέχη της Barclays με τους Έλληνες τραπεζίτες

Αισιόδοξοι για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζονται οι αναλυτές της Barclays, οι οποίοι - σε σημερινή τους έκθεση - υποστηρίζουν ότι τα βασικά στοιχεία για τη λειτουργική ανάκαμψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας μας "παραμένουν ανέπαφα, παρά τις αναταράξεις στην περιφέρεια της Ευρωζώνης". 

Αυτό είναι το συμπέρασμα της ομάδας των στελεχών του επενδυτικού οίκου, μετά το ταξίδι τους στην Αθήνα και τις συναντήσεις, που είχαν, με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών και όχι μόνο. 

Σημειώνουν ότι είναι θετικά τα σχόλια σχετικά με τα κεφάλαια και τα stress tests της ΕΚΤ, ισχυρότερες οι προοπτικές για τα καθαρά περιθώρια στα επιτόκια, καθώς και πως οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, θα συντελέσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη του κλάδου. 

Αναφέρονται στην πρόθεση της Eurobank να πουλήσει τα δανειακά χαρτοφυλάκιά της, που δεν ανήκουν στον πυρήνα δραστηριοτήτων της.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, εκτιμούν ότι οι προοπτικές για το μέγεθος της ανάπτυξης παραμένει υποτονικό βραχυπρόθεσμα, και πως η αναδιάρθρωση των warrants θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλύτης και να αυξήσει τη ρευστότητα των μετοχών. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι οποιαδήποτε κίνηση σχετικά με αυτά, θα γίνει μετά από τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σχετικά με τη σύστασή τους για τις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζουν ότι "συνεχίζουν να μας αρέσουν" και διατυπώνουν ξανά τις συστάσεις overweight για τη Eurobank και την Alpha Bank. Για την Εθνική και την Πειραιώς, η σύσταση είναι equal weight.