Σελόντα : Έτσι θα αναδιαρθρώσει τα δάνειά της

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Σελόντα. 

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό πλάνο, ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Ιουλίου. Αυτό προβλέπει :
 
τη μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των δανείων εκ μέρους των τραπεζών, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, 
την αναχρηματοδότηση του δανεισμού μέσω ομολογιακών δανείων έως και 105 εκ. ευρώ,
το συμψηφισμό των συσσωρευμένων ζημιών.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση :

Η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας διενεργείται στο πλαίσιο και εις εκτέλεση της συμφωνίας που επετεύχθη με τις Τράπεζα Πειραιώς, AlphaBank, EurobankErgasias, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής και Γενική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της, ενώ, ανάλογα με τη δομή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα εγκρίνει η ΕΓΣ,η Εταιρεία θα επιδιώξει να εξεύρει έναν ή περισσότερους νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές με σκοπό τα αντληθησόμενα από αυτούς κεφάλαια να κατευθυνθούν προς ενδυνάμωση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρείας, για την ανάπτυξη της αγοράς νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας σε υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, την εύρυθμη ταμειακή διαχείριση κύρια των βασικών προμηθευτών για την αγορά ιχθυοτροφών, υλικών συσκευασίας,logistic, εξοπλισμού. Κατά την ημερομηνία της παρούσας Έκθεσης, το Δ.Σ. δεν έχει προσδιορίσει ποσοτικά και χρονικά τη διάθεση των κεφαλαίων που τυχόν αντληθούν από έναν ή περισσότερους νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθόσον δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την ΕΓΣ.

Η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως, στα τέλη του 2014 ή στους πρώτους μήνες του 2015, υπό την προϋπόθεση της προσήκουσας λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και λοιπών εγκρίσεων.

Διάρθρωση και όροι της Αύξησης

1. Προτείνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ως εξής:

(α) Είτε κατά€50.400.000 με την κεφαλαιοποίηση ισόποσων χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού
δανεισμού που έχει συνάψει η Εταιρεία με τις Πιστώτριες Τράπεζες.

(β) Είτε κατά €70.500.000 μέσω (i) της κεφαλαιοποίησης των Κεφαλαιοποιούμενων Απαιτήσεων κατά
€50.400.000 και (ii) της καταβολής μέχρι €20.100.000,00 σε μετρητά από έναν ή περισσότερους νέους επενδυτές.

(γ) Με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας και στις δύο
υπό (α) και (β) περιπτώσεις.

(δ) Υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΓΣ θα έχει εγκρίνει προηγουμένως τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της
Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών της από €1,00 σε €0,30, με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία (στο εξής οι «Νέες Μετοχές») ως εξής:

(i) Στην υπό (α) ανωτέρω περίπτωση, με την έκδοση 168.000.000 Νέων Μετοχών οι οποίες θα διατεθούν στις Πιστώτριες Τράπεζες κατά την αναλογία της συμμετοχής τους στις Κεφαλαιοποιούμενες Απαιτήσεις.

(ii) Στην υπό (β)περίπτωση, με την έκδοση μέχρι 235.000.000 Νέων Μετοχών, εκ των οποίων (αα) 168.000.000 θα διατεθούν στις Πιστώτριες Τράπεζες κατά την αναλογία της συμμετοχής τους στις Κεφαλαιοποιούμενες Απαιτήσεις, και (ββ) μέχρι 67.000.000 θα διατεθούν προς έναν ή περισσότερους Επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (δηλαδή μέσω διαδικασίας που δεν αποτελεί δημόσια προσφορά κατά την έννοια του Ν. 3401/2005, όπως ισχύει)ανάλογα με το ενδιαφέρον που επιδείξουν ή τη δέσμευση που αναλάβουν για την απόκτηση Νέων Μετοχών.

2. Περαιτέρω, προτείνεται η τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών να ισούται προς την προτεινόμενη νέα ονομαστική αξία τους, ήτοι €0,30 ανά Νέα Μετοχή (στο εξής η «Τιμή Διάθεσης») σε κάθε μία από τις υπό 1(α) και 1(β) ανωτέρω περιπτώσεις. Συνεπώς, εφόσον εγκριθεί και ολοκληρωθεί η προτεινόμενη μείωση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, αυτό θα ανέλθει:

(α) σε €61.270.555,20 διαιρούμενο σε 204.235.184 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, στην υπό 1(α) ανωτέρω περίπτωση, ή

(β) σε €81.370.555,20, διαιρούμενο σε 271.235.184 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, στην υπό 1(β) ανωτέρω περίπτωση.

3. Εφόσον η ΕΓΣ αποφασίσει η Αύξηση να διενεργηθεί σύμφωνα με την υπό 1(β) ανωτέρω περίπτωση, εάν δεν καταστεί εφικτή η εξεύρεση Επενδυτών ή τα αντληθησόμενα από αυτούς κεφάλαια υπολείπονται του ποσού των €20.100.000, προτείνεται το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας να αυξηθεί μέχρι το ποσό της τελικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

4. Τέλος, προτείνεται το Δ.Σ. να εξουσιοδοτηθεί για την περαιτέρω εξειδίκευση και οριστικοποίηση της διάρθρωσης και των όρων της Αύξησης, εφόσον απαιτηθεί, την εξεύρεση Επενδυτών και τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη σχετικών δεσμευτικών συμφωνιών για την ανάληψη και κάλυψη Νέων Μετοχών από αυτούς στην ανωτέρω υπό 1(β) περίπτωση, την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και, γενικά, να πράξει κάθε τι προς υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΓΣ σχετικά με την Αύξηση.