Ο Κυριάκος Λουφάκης νέος πρόεδρος των Εξαγωγέων Β. Ελλάδος

Με πρόεδρο τον Κυριάκο Λουφάκη, που διαδέχεται τον Δημήτρη Λακασά, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το οποίο θα παραμείνει στο "τιμόνι" του φορέα μέχρι τον Μάιο του 2016. Η εκλογή του κ Λουφάκη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τής "Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ' και μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του ΣΕΒΕ, ήταν ομόφωνη.

Τα καθήκοντα του εκτελεστικού αντιπροέδρου διατηρεί ο Αναστάσιος Αλεξανδρίδης τής "Αλουμύλ ΑΕ", ενώ η υπόλοιπη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο ανανεώθηκε σε ποσοστό 35%, με την είσοδο εκπροσώπων σημαντικών παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διαμορφώνεται ώς εξής: Γεδεών Βούλης ("Βούλης Γεδεών & ΣΙΑ ΟΕ") Β΄αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Τζηρίτης ("Isomat AE") γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Χασάπης ("Αφοί Α.Σελίδη ΑΕ- Αντισέλ") οικονομικός επόπτης, Κωνσταντίνος Παλατιανάς ("Palaplast AE") έφορος και Δημήτρης Καραβασίλης ("D.K.Consultants"), Μενέλαος Σαμαράς ("Γ.Σαμαράς ΑΒΕΕ") και Δημήτρης Τσακωνίτης ("Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ") μέλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, "πρόκληση για το Σύνδεσμο αποτελεί η ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των μελών του και η αύξηση του δυναμικού του, σε μια περίοδο συνεχιζόμενης ύφεσης που υπαγορεύει τις συνέργειες και την κοινή προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων, βιωσιμότητα και ανάπτυξη επιχειρήσεων".  

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ 

Ο Κυριάκος Λουφάκης γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το πτυχίο του χημικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του στη χημεία στο εξωτερικό. Εχει λάβει τις υποτροφίες Alexander νοn Humboldt (1987-1988) και Fulbright (1983-1987) και μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Συμμετέχει -ή έχει συμμετάσχει στο παρελθόν- στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ, Reactor ATE, Panaroma ΕΠΕ, Rigas Lab AE, Ιπποκράτης ΑΕ, Ρέγκλης & Συνεργάτες ΑΕ, Ading AE, LB Chemicals Ltd. LA Hemija doo και LG Chemicals Ltd.