Ελευθεροτυπία: Σε κατάσταση πτώχευσης η Χ.Κ. Τεγόπουλος

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε., με την με αρ. 621/2014, που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στο εξής αναμένεται να οριστεί σύνδικος, ο οποίος και θα αποφασίσει τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές και θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφανίζει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τραπεζικούς ομίλους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης, με παράλληλη εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενώ τα χρήματα, που θα προκύψουν από τη διαδικασία, θα αποδοθούν σε αυτή την περίπτωση στους ανωτέρω δικαιούχους.  

Η εφημερίδα - προς το παρόν τουλάχιστον - όπως και η ιστοσελίδα enet.gr, θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, έως ότου αποφασιστεί από το σύνδικο ο τρόπος εκκαθάρισης.

Η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, μετά από αίτηση της εταιρείας "Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού ειπχειρείν" για το ποσό των 47.000 ευρώ, και έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.

Θυμίζουμε ότι το 2012 είχε υπογραφεί συμφωνία για τη μεταβίβαση ποσοστού της εταιρείας από τις μετόχους Μάνια Τεγοπούλου και Ελένη Τεγοπούλου, προς το Χάρη Οικονομόπουλο, και την εταιρεία "Τρίτη Όψη".

Η συμφωνία είχε υπογραφεί στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης και της άμεσης επανακυκλοφορίας της εφημερίδας.