Τι απαντά η Πειραιώς για την Geniki Bank

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς για την αναδιοργάνωση του Ομίλου, που περιλαμβάνει και τη Geniki Bank, όπως ενημέρωσε η τράπεζα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από σχετικό ερώτημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε από το πρωί το news.gr, αν και στις 16 Ιανουαρίου 2014 η Geniki Bank είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε φάση οργανωτικής αναδιάρθρωσης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι δομές, που θα υποστήριζαν τη μελλοντική της πορεία και την λειτουργική της εξέλιξη και ότι στόχος της τράπεζας ήταν να ενισχυθεί με διεθνείς συνεργασίες, τελικά όλος αυτός ο σχεδιασμός εγκαταλείπεται, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους στρατηγικούς επενδυτές.

Διαβάστε: Ολική ανατροπή στα σχέδια της Πειραιώς για την Geniki Bank

Αναλυτικά η απάντηση της Πειραιώς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ως εξής:

“Η Τράπεζα Πειραιώς, µετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, προχώρησε στη διερεύνηση διαφόρων πιθανών ή εναλλακτικών σχεδιασµών, στο πλαίσιο της αποδοτικότερης αναδιοργάνωσης του Οµίλου της, που θα λαµβάνει υπόψη τις διαµορφούµενες ελληνικές και διεθνείς µακροοικονοµικές συνθήκες, µε στόχο να επιτευχθεί το βέλτιστο οργανωτικό αποτέλεσµα σε αποδοτικότητα, συνέργειες, κερδοφορία και κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικονοµίας. Η ανάλυση αυτή περιλαµβάνει, όπως είναι φυσικό, και τη Γενική Τράπεζα ως µέλος του Οµίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η παραπάνω µελέτη βρίσκεται σε προχωρηµένο στάδιο και θα τεθεί σύντοµα υπόψη των αρµοδίων εταιρικών οργάνων για λήψη των σχετικών αποφάσεων, οπότε και θα γίνει άµεσα η επιβαλλόµενη ενηµέρωση του επενδυτικού κοινού”.