Περισσότερα κέρδη για τα εμπορικά κέντρα της Lamda

Αυξημένα κέρδη εμφάνισαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 τα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, φτάνοντας τα 9,8 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 8% το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ σε ποσοστό 3% αυξήθηκε η επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ακόμα ότι η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98% και παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.

Τα κέρδη χρήσεως σε ενοποιημένο επίπεδο του ομίλου της Lamda Development ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Στην αντίστοιχη περσινή περίοδο υπήρξε η εφάπαξ λογιστική χρέωση στα αποτελέσματα ποσού Euro11,8 εκατ. που αφορά την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολογίας από το 20% στο 26%.

Με την από 31ης Μαρτίου 2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η Lamda Development αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό για την απόκτηση του 100% της “Ελληνικό Α.Ε.”, με σκοπό την υλοποίηση και εφαρμογή Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου 2 εκατ. τετραγωνικών, την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, μουσείων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού κόμβου, καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 29ης Απριλίου 2014 ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 150 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να ορίσει τη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και της ρευστότητας της εταιρείας, με σκοπό την ολοκλήρωση υφιστάμενων επενδυτικών σχεδίων (όπως το ανεκμετάλλευτο τμήμα του κτιρίου IBC), τη συμμετοχή σε νέα projects, τη βέλτιστη διάρθρωση του κεφαλαίου κίνησης και τέλος, για επί μέρους έργα ανάπτυξης στο project του Ελληνικού.