Ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση στην Κασσιόπη

Μεταβιβάστηκε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε."

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Μεταβιβάστηκε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.", η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τον σκοπό της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει η σύμπραξη των εταιρειών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund II L.P.» και «NCH Balkan Fund L.P.».

Το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας από τη NCH Capital ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια. Τέλος, σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ. και μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης έχει ξεκινήσει από το 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 κατακυρώθηκε στην NCH Capital. Ο διαγωνισμός παραχώρησης της έκτασης για 99 χρόνια απασχόλησε επανειλημμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας.