Η ΦΑΓΕ φτιάχνει εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή της από το χώρο του γάλακτος και το πωλητήριο στο εργοστάσιο στο Αμύνταιο

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή της από το χώρο του γάλακτος και το πωλητήριο στο εργοστάσιο στο Αμύνταιο, η ΦΑΓΕ ετοιμάζεται να ανοίξει το τρίτο της κατά σειρά εργοστάσιο μετά την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά στο Λουξεμβούργο. 

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Etienne Schneider, την Πέμπτη, "Eίναι η τρίτη μεγαλύτερη επένδυση, που ανακοινώσαμε μέσα στο μήνα".

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο εγκαινιάσθηκε τον Ιούνιο του 2005, δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν την αποχώρηση της ΦΑΓΕ από την κατηγορία του φρέσκου γάλακτος, και κόστισε περί τα 37 εκατ. ευρώ.

Το Μάρτιο του 2016 η εταιρεία ανακοίνωνε μέσω της δημοσίευσης της οικονομικής έκθεσης με τα στοιχεία για την προηγούμενη χρονιά, ότι πουλάει το σύνολο των εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Λουξεμβούργο, είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2018, απασχολώντας 100 άτομα προσωπικό σε πρώτη φάση τουλάχιστον. 

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις επηρεάσθηκαν από την αποδυνάμωση του ευρώ και της στερλίνας έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 2,9% στα 648,2 εκατ. δολάρια, ωστόσο, αν εξαιρεθεί η δραστηριότητα του γάλακτος, η μείωση των πωλήσεων θα ήταν 1,5% στα 626,4 εκατ. δολάρια.

Εν αντιθέσει πάντως με την αξία των πωλήσεων που μειώθηκε, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,2%. Συγκεκριμένα, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία κατά 2,8%, 32% και 40,1%, αντίστοιχα, εν αντιθέσει με τις πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, που μειώθηκαν κατά 11,1%.