Στο σφυρί το Hilton

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των τελικών και δεσμευτικών προσφορών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του εμβληματικού ξενοδοχείου Hilton, το οποίο έως και αυτή τη στιγμή ανήκει στην Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική του ομίλου Alpha Bank.

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των τελικών και δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν προ ημερών στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας από 7 ενδιαφερόμενους, κινήθηκαν στα επίπεδα των 140 – 170 εκατ.ευρώ.
 
Το ύψος που κινήθηκαν οι προσφορές "ξεκαθάρισε" σε σημαντικό βαθμό την εικόνα για τους παίκτες που θα διεκδικήσουν το ξενοδοχείο, το οποίο έως το τέλος του 2016 διαθέτει σύμβαση με τη διεθνή αλυσίδα Hilton.
 
Πηγές από την αγορά κάνουν λόγο για το έντονο ενδιαφέρον από τα σχήματα των ομίλων Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ)-Olayan και Δασκαλαντωνάκη-Lone Star (αμερικανικό επενδυτικό fund), αλλά και από την τουρκική Dogus Holdings (έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες) και την νοτιοαφρικάνικη Orion Hotel, όπως αναφέρει το capital.gr.