Τι να προσέχετε επιλέγοντας προσωπικό για την επιχείρησή σας

Βασικά βήματα

Στις μεθόδους και στα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου προσωπικού για τους τομείς της εστίασης και του HORECA, αναφέρεται ο διευθυντής τμήματος στελέχωσης προσωπικού για την Adecco Eλλάδος, Χάρης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο supply.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα διαθέτει όρεξη και κίνητρο να ενταχθεί στον οργανισμό τους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Εκ των πραγμάτων κυριαρχούν ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία ζητούν όλοι οι κλάδοι για όλες τις θέσεις και για όλες τις ειδικότητες.

«Εάν αναφερθούμε στον τομέα Horeca, ο οποίος περιλαμβάνει το χώρο του καφέ, του εστιατορίου, της εστίασης ευρύτερα, παρατηρούμε ότι αυτό που συνήθως θα ζητήσουν οι επιχειρήσεις  είναι αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία. Στη συνέχεια τα πάντα εξαρτώνται από τον τμήμα του HORECA, στο οποίο επιθυμούν να απασχολήσουν τον άνθρωπο που θα προσλάβουν και το ρόλο που θα του αναθέσουν», εξηγεί ο κύριος Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο supply.gr