Σκλαβενίτης : “Ναι” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για Makro

Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του deal απόκτησης του Makro από το Σκλαβενίτη άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της : 

"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ. 601/2015 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε» από την εταιρία με την επωνυμία ««Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέσω της θυγατρικής της «ΙΝΩ Εισαγωγές και Εμπορία Αγαθών, Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Εκμετάλλευση Ακινήτων Ανώνυμος Εταιρία».

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στη λιανική πώληση, στη χονδρική πώληση και στον εφοδιασμό ειδών σούπερ μάρκετ δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά".

Πρόκειται για deal, που είχε κλείσει και ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, και αφορά στο σύνολο των μετοχών της Makro Cash & Carry, θυγατρική του METRO GROUP της Γερμανίας.